Printer Friendly Version Ambasador R. Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić primio predstavnike državnih institucija Srbije koji se nalaze u studijskoj poseti Poljskoj @ 19 June 2023 11:09 AM

Ambasador R. Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić primio je predstavnike državnih institucija Srbije koji se u organizaciji NALED nalaze u studijskoj poseti Varšavi a u okviru Nacionalne inicijative za bezgotovinsko plaćanje „Bolji način“.

Svrha posete je upoznavanje sa praksom poljskih institucija u podsticanju bezgotovinskog plaćanja i suzbijanju sive ekonomije. U sastavu delegacije su, između ostalih, i predstavnici ministarstava finansija, unutrašnjih poslova, informisanja i telekomunikacija, Narodne banke Srbije, Poreske uprave, kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Grada Kragujevca kao i predstavnici privatnog sektora, Akademske zajednice i medija.

Pozdravljajući prisutne, ambasador Košutić izrazio je zadovoljstvo što se ovako velika grupa visokih predstavnika državnih institucija Srbije nalazi u poseti Poljskoj. Ambasador je istakao da je Poljska prijateljska država koja spada u red najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, te da je reč o zemlji koja nam pruža kontinuiranu podršku na evropskom putu i uvek je spremna da svoja iskustva podeli sa nama, što uspešna realizacija ove posete i dokazuje.