Printer Friendly Version Ambasador R. Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić razgovarao sa studentima Pravnog fakulteta u Varšavi @ 25 May 2023 11:29 AM

Ambasador R. Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić primio je grupu studenata sa katedre za međunarodno pravo Varšavskog Pravnog fakulteta i sa njima dugo razgovarao o značaju jednake primene međunarodnog prava u svim slučajevima, posebno kada se radi o poštovanju teritorijalnog integriteta država. Ambasador je posebno podvukao važnost očuvanja teritorijalnog integriteta svih država uključujući Srbiju, Ukrajinu, Moldaviju, Gruziju i sve ostale države čija se celovitost i međunarodno pravno priznate granice dovode u pitanje. Uvažavanje ovih načela ima poseban značaj u radu međunarodnih organizacija poput Ujedinjenih Nacija, Saveta Evrope, OEBS i svih ostalih i to je jedno od postulata za koji se država Srbija kontinuirano zalaže u međunarodnim okvirima.

Studenti su bili zainteresovani da čuju nešto više o odnosima Srbije i Poljske kao i o našem viđenju trenutka u kome se Evropa danas nalazi, sa posebnim osvrtom na realističnost perspektive da Srbija i ostale zemlje zapadnog Balkana u dogledno vreme postanu članice Evropske Unije.