Printer Friendly Version Razgovor ambasadora Srbije u Poljskoj Nebojše Košutića sa zamenikom MiP Poljske Vojćehom Gervelom @ 31 March 2023 03:04 PM

Ambasador R.Srbije u R.Poljskoj Nebojša Košutić razgovarao je sa zamenikom MiP R.Poljske Vojćehom Gervelom o bilateralnim ekonomskim odnosima dve zemlje a zajednički je konstatovano da su isti veoma dobri ali i da postoji potencijal za njihovo dalje poboljšanje.

Bilo je reči i o saradnji Srbije i Poljske u okviru sistema UN, a posebno o pozitivnim iskustvima u razmeni kandidatura za izbor u različitim međunarodnim forumima.

Posebna pažnja u razgovoru bila je posvećena kandidaturi Beograda za organizaciju Svetske izložbe EXPO 2027, a ambasador N. Košutić je sagovornika upoznao sa razlozima koji su motivisali našu stranu da nastoji da bude domaćin ovog važnog događaja. Takođe je razgovarano o značaju jednake primene ključnih načela međunarodnog prava u svim slučajevima, čemu obe zemlje pridaju veliki značaj. Bilo je razgovora i o iskustvima Srbije i Poljske u ekonomskoj saradnji sa zemljama Azije.