Printer Friendly Version Poseta ambasadora Košutića Litvaniji @ 7 February 2023 01:21 PM

Tokom svoje posete Litvaniji, ambasador Nebojša Košutić imao je niz sadržajnih razgovora u Ministarstvu spoljnih poslova i Parlamentu R. Litvanije – Seimasu.

U Ministarstvu spoljnih poslova razgovarao je sa vice ministrom Jonas Survilom, zaduženim za strateška pitanja i javnu diplomatiju. Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima između dve zemlje, mogućim vidovima saradnje i načinima za unapređenje istih, evropskoj perspektivi Srbije, kao i saradnji između dva ministarstva spoljnih poslova.

U Parlamentu R. Litvanije – Seimasu, ambasador Košutić je razgovarao sa predsenikom Odbora za međunarodnu saradnju Žygimantas Pavilionisom i predsednikom Parlamentarne grupe za saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana Andrius Vyšniauskasom. Razgovori su se vodili o aktuelnim međunarodnim političkim odnosima, važnosti poštovanja međunarodnog prava i poštovanja teritorijalnog integriteta svih međunarodnih subjekata, evropskoj integraciji Srbije, kao i nastavku parlamentarne saradnje naročito sa Grupom prijateljstva sa Litvanijom, koja je osnovana u Narodnoj skupštini R. Srbije. Sagovornici su sa svoje strane pokazali veliko interesovanje za stavove R. Srbije i spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa.