Printer Friendly Version Poseta ambasadora R.Srbije u Poljskoj N.Košutića Podlaskom Vojvodstvu @ 8 December 2022 10:37 AM

Ambasador R.Srbije u Poljskoj N.Košutić posetio Podlasko Vojvodstvo i njegov glavni grad Bjalistok, gde se sreo sa Vojvodom B. Paškovskim, vicemaršalom regionalnog parlamenta S. Lukaševičem i gradonačelnikom Bjalistoka T. Truskolaskim.

Ambasador se sreo i sa rukovodstvom regionalne privredne komore čiji je jedan od najistaknutijih članova počasni konzul R. Srbije u Bjalistoku Jaroslav Antihovič. Posetio je i pravoslavnu osnovnu školu i susreo se sa parohom Poljske pravoslavne crkve u ovom gradu (u kome inače živi oko 80.000 pravoslavaca) M. Čikvinom.

Na svim ovim sastancima razgovarano je o produbljivanju inače dobre saradnje ovog regiona Poljske sa R.Srbijom. To se u prvom redu odnosi na organizovanje poslovnog foruma na kome bi učestvovali privrednici iz ovog regiona i naše zemlje, ostvarivanje bliže saradnje grada Bjalistoka sa jednim od gradova u Srbiji kao i saradnji na prosvetnom i kulturnom planu između škola i univerziteta u ovom poljskom regionu sa odgovarajućim partnerima u R.Srbiji.