Printer Friendly Version Susret ambasadora R.Srbije u Poljskoj N.Košutića sa spoljnopolitičkim savetnikom predsednika Poljske J.Kumohom @ 24 November 2022 03:10 PM

Ambasador R.Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić, sreo se sa spoljnopolitičkim savetnikom predsednika Poljske Jakubom Kumohom. U razgovoru je bilo reči o bilateralnim odnosima Srbije i Poljske ali i istorijskim vezama dva naroda koje pružaju solidnu osnovu da odnosi između dve zemlje dalje napreduju. Posebno se razgovaralo o značaju osnovnih principa međunarodnog prava u današnjem vremenu kao i o potrebi da isti budu konzistentno primenjivani u svim slučajevima.

Zajednički je konstatovano da treba raditi na intenziviranju političkog dijaloga na najvišem nivou između predstavnika dveju zemalja a što će biti konkretizovano u narednom periodu.

Zahvaljujući Poljskoj na kontinuiranoj podršci Srbiji u procesu evropskih integracija, ambasador Košutić je posebno podvukao značaj poljskog prisustva u sastavu KFOR-a i misije EULEX na Kosovu i Metohiji, pogotovo u aktuelnom trenutku, kada predstavnici privremenih institucija samouprave u Prištini ugrožavaju stabilnost u celom regionu jednostranim potezima i svojom nespremnošću da sprovedu ono što je prethodno dogovoreno u dijalogu Beograda i Prištine koji se vodi pod okriljem i uz učešće EU.