Printer Friendly Version Seminar o prednostima ulaganja u srpsku privredu u Privrednoj komori Poljske @ 16 November 2022 02:33 PM

U prostorijama Privredne komore Poljske u Varšavi 16. novembra o.g. održan je Seminar o prednostima ulaganja u srpsku privedu. Na prezentaciji koju su organizovali Ambasada R. Srbije u Varšavi i Privredna komora Poljske, pored ambasadora Nebojše Košutića govorili su Marek Kločko, generalni direktor PK Poljske, Jerži Drožd, direktor za međunarodne odnose PK Poljske, Aleksander Šimaško, zamenik direktora Odeljenja za trgovinu i međunarodnu saradnju Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije, Ranko Tomović, počasni konzul Srbije u Katovicama i Andržej Zarajčik, predsednik UO firme Ursus i Polmot i predsednik Poljsko-balkanske privredne komore.

Na veoma posećenom seminaru na kojem je prisustvovalo preko 30 poljskih privrednika, govorilo se o mogućnostima unapređenja bilateralne ekonomske saradnje i prednostima ulaganja u privredu Srbije. Prisutnima su objašnjene istorijske veze dve zemlje, upoznati su sa najnovijim privrednim statistikama koje ukazuju na stabilan rast srpske privrede, kao i na stalan rast bilateralne privredne razmene između Srbije i Poljske, koja će do kraja ove godine dostići nivo od oko dve milijarde evra. Naročito je istaknuta spremnost srpske privrede da prihvati direktne strane investicije i obezbedi im bezbedno i perspektivno privredno okruženje.

Na prezentaciji je zaključeno da u bilateralnoj ekonomskoj saradnji između dve zemlje još uvek postoje velike neiskorišćene mogućnosti za dalje unapređenje privredne saradnje, uključujući direktne strane investicije, unapređenje saradnje između lokalnih samouprava dve zemlje, organizovanja trgovinskih misija i poslovnih sastanaka.