Printer Friendly Version Poljska zainteresovana za nove investicije u Srbiji @ 9 December 2020 03:05 PM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgvarala je danas sa ambasadorom Poljske u Srbiji Rafalom Perlom o daljem jačanju sveukupne saradnje Srbije i Poljske, ocenivši tom prilikom da su bilateralni odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri.                                            

Brnabić je izrazila uverenje da bi planirana poseta premijera Poljske Andžeja Dude, sredinom naredne godine, dodatno ojačala ove odnose, doprinela otvaranju novih mogućnosti za razvoj trgovinskih odnosa i podstakla nove investicije.                                               

Ambasador je preneo premijerki čestitke koje joj je premijer Duda uputio povodom novog mandata na čelu Vlade Srbije, i istakao da Poljska podržava evropski put Srbije, kao i da su ekonomske reforme dale dobre rezultate.               

Time su, kako je dodao, stvoreni uslovi za jačanje saradnje kroz nove investicije i zajedničke projekte, za šta je Poljska veoma zainteresovana.                                          

Brnabić je izrazila zahvalnost Poljskoj na podršci koju pruža Srbiji u procesu evrointegracija angažovanjem u okviru Berlinskog procesa i kroz aktivnosti Višegradske grupe.