Printer Friendly Version Prijava za glasanje u inostranstvu @ 11 May 2020 03:17 PM

Predsednik Republike Srbije je 10.maja 2020.godine doneo Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike, kojom je kao datum održavanja izbora određen 21.jun 2020.godine.                       

Ambasada Republike Srbije u Varšavi obaveštava državljane Republike Srbije sa prebivalištem u Republici Srbiji koji žele da svoje biračko pravo na predstojećim izborima za narodne poslanike, raspisanim za 21.juni 2020.godine, iskoriste u Republici Poljskoj da do 30.maja 2020.godine mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.                          

Zahtev se može podneti lično u Ambasadi Republike Srbije u varšavi, Aleja Roz 5, 00-556 Varšava, poštom, e-mailom: embassy.warsaw@mfa.rs ili faksom +48 22 629 7173. Uz čitko popunjen obrazac štampanim slovima potrebno je dostaviti i čitljivu kopiju važećeg pasoša ili lične karte Republike Srbije.                

Mole se birači da pre prijavljivanja izvrše uvid u Jedinstveni birčki spisak (JBS) na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije - www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak i provere da li su upisani u JBS. Ukoliko lice nije upisano, potrebno je podneti i zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak.                

Ukoliko bude dovoljno prijavljenih birača, Republička izborna komisja će doneti odluku o otvaranju biračkog mesta u Republici Poljskoj.                                   

Obrazac za upis u birački spisak podataka da će birač glasati inostranstvu možete da preuzmete ovde .     

Obrazac za upis u Jedinstveni birački spisak (za lica koja se ne nalaze u JBS) možete da preuzmete ovde .