Printer Friendly Version INFORMACIJE O MERAMA ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA ZARAZNE BOLESTI ''COVID-19'' IZAZVANE KORONA VIRUSOM @ 13 March 2020 09:57 AM

Ambasada R. Srbije obaveštava državljane R. Srbije koji borave na teritoriji R. Poljske da je u R. Poljskoj 12. marta 2020.godine proglašeno vanredno epidemiološko stanje, što je u skladu sa poljskim Zakonom o sprečavanju i suzbijanju infekcija i zaraznih bolesti kod ljudi.

Takođe, nadležni organi R. Poljske su 10. marta doneli odluku da se ukinu masovne manifestacije, a 11. marta da se obustavi nastava na univerzitetima, vrtićima, školama i obrazovnim ustanovama do 25. marta 2020.godine.

U cilju zaustavljanja ove zarazne bolesti Ambasada R. Srbije u Varšavi preporučije svim državljanima R. Srbije koji trenutno borave na teritoriji R. Poljske da prate preporuke nadležnih organa koje se objavljuju putem sredstava informisanja i na veb stranici https://www.gov.pl/web/koronawirus, a u slučaju potrebe mogu se informisati i preko 24 sata dežurne telefonske linije 800 190 590.

Informacije o merama koje preduzimaju nadležni organi R. Srbije mogu se pratiti preko sajta Vlade R. Srbije https://www.srbija.gov.rs/, kao i preko sajta Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje R. Srbije https://covid19.rs. Informacija o postupku na graničnim prelazima pri  ulasku putnika u Republiku Sbiju  može se preuzeti na internet stranicama Ministarstva zdravlja https://covid19.rs/algoritam1/ i https://covid19.rs/algoritam2/ .