Printer Friendly Version IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE @ 4 March 2017 02:07 PM

Pozivaju se državljani Republike Srbije sa boravkom u R. Poljskoj, da se prijave radi glasanja u R. Poljskoj, odnosno radi upisa u birački spisak za glasače koji borave u inostranstvu.

U skaldu sa zakonskim rokovima za zaključivanje biračkih spiskova, prijave će se primati najkasnije do subote, 11. marta 2017.godine, do 24:00 časa.

Napominjemo da je, shodno važećim propisima, neophodno podneti novu prijavu bez obzira na prijave podnete ranije radi učešća na prethodnim izborima. Prijavu možete preuzeti ovde.

Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša ili lične karte Republike Srbije potrebno je dostaviti konzularnom odeljenju Ambasade Republike Srbije u Varšavi (poštom, faksom ili elektronskom poštom).

Adresa:

Ambasada Republiki Serbii

Al.Rož 5, 00-556 Warszawa

Tel: (+48) 22 628 51 61

Fax: (+48) 22 629 71 73

E-mail: vladimir.radovic@mfa.rs ili embassy.warsaw@mfa.rs

Provera da li je lice upisano u Jedinstveni birački spisak se može izvršiti elektronskim putem preko sledećeg linka:

http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.

Ukoliko lice nije upisano u Jedinstveni birački spisak, preko Ambasade se može podneti zahtev za upis u Jedinstveni birački spiak (obrazac zahteva možete preuzeti ovde). U tom slučaju, neophodno je podneti istovremeno zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu.

Ambasada će, po dobijanju konačnog biračkog spiska od Republičke izborne komisije, uputiti poziv za glasanje.

U slučaju drugog kruga izbora, svi birači koji su se prijavili za glasanje u inostranstvu ostaju na istom biračkom spisku za glasanje u inostranstvu i za drugi krug. Nema mogućnosti da se nakon prvog kruga menja mesto glasanja.