Printer Friendly Version Političke konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Poljske u oblasti evrointegracija i bilateralne saradnje @ 23 April 2016 07:30 AM

Političke konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Poljske u oblasti evrointegracija i bilateralne saradnje održane su 20. aprila 2016.godine u Varšavi.

Našu delegaciju predvodila je pomoćnik ministra spoljnih poslova za EU ambasador Marina Jovićević, a poljsku državni podsekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Kataržina Kacperčik. Poljska strana je u razgovoru potvrdila podršku evrointegraciji Srbije i izrazila spremnost za pružanje pomoći na tom putu.

Konstatovano je da su bilateralni odnosi Srbije i Poljske dobri i bez otvorenih pitanja, uz zalaganje za dalje intenziviranje saradnje i medjusobnih kontakata. Razmotrena je i bilateralna saradnja u ostalim oblastima, pri čemu je akcenat bio na ekonomskoj saradnji koja u poslednje tri godine beleži uzlazni trend.

Pored sastanka u Ministarstvu spoljnih poslova, pomoćnik ministra Marina Jovićević i delegacija susreli su se i sa Izabelom Kloc, predsedavajućom Komisije za EU u Sejmu Republike Poljske sa kojom su razmotrena pitanja iz oblasti evrointegracija i bilateralne parlamentarne saradnje.