Printer Friendly Version Izbori za poslanike NS RS 24. april 2016.godine - Mogućnost glasanja u Ambasadi R.Srbije u Varšavi @ 8 March 2016 01:10 PM

Poštovani gradjani,

Kao što vam je poznato, Izbori za poslanike Narodne Skupštine Republike Srbije raspisani su za 24. april 2016.godine.

U skladu sa zakonom o jedinstvenom biračkom spisku, Ambasada Republike Srbije u Varšavi obaveštava sve gradjane koji imaju biračko pravo (najmanje 18 godina starosti), a koji borave u Republici Poljskoj, da mogu da se prijave za glasanje u Ambasadi Republike Srbije u Varšavi.

Gradjanin birač koji se zatekao u Poljskoj u vreme glasanja može glasanje obaviti u Ambasadi Republike Srbije u Varšavi samo ukoliko je već upisan u jedinstveni birački spisak.

Detaljnije informacije nalaze se u Obaveštenju za upis u birački spisak podataka o tome da će birač glasati u inostranstvu (teks ispod) iz koga možete preuzeti i zahteve za upis u jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji i za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu.

Molimo da čitko popunjene i potpisane zahteve (formulare za prijavu) dostavite Ambasadi uz skeniranu kopiju pasoša na e-mail adresu vladimir.radovic@mfa.rs

Ukoliko ste u mogućnosti da lično predate zahtev to možete da učinite u Ambasadi Republike Srbije (ul. Aleja Róż 5, 00-556 Warszawa).

Prijava za glasanje se može dostaviti najkasnije do 02. aprila 2016.godine.

Proveru istovetnosti podataka unetih u zahtev i lična dokumenta izvršiće ovlašćeni službenik Ambasade. Pogrešan JMBG ili broj putne isprave, odnosno netačni ili nepotpuni podaci mogu biti osnov za donošenje rešenja o odbijanju zahteva za upis u birački spisak.

Srdačan pozdrav,

Ambasada Republike Srbije