| |     polski | english  
Naslovna
DIGITALNI SADRŽAJ IZ OBLASTI KULTURE

Da bi se građanima u Republici Srbiji i inostranstvu olakšao prisup kulturnim sadržajima, imajući u vidu sprečeonst adekvatnog obavljanja prograskih aktivnosti ustanova kultre, Ministarstvo kulture i informisanja je preporučilo institucijama kulture da omoguće populaciji maksimalnu dostupnost digitalnom sadržaju u oblasti kulture. Mera je doneta u cilju što bezbednijeg prevazilaženja društvene situacije nastale zbog epidemije korona virusa.                                  

Lista digitalnih kulturnih sadržaja koje nude kulturne institucije Republike Srbije nalazi se na veb lokaciji Ministarstva kulture i informisanja:

http://www.kultura.gov.rs/cyr/aktuelnosti/virtuelne-ture-kroz-kulturne-sadrzaje i

na  veb sajtu Digitalna solidarnost:

https://www.digitalnasolidarnost.gov.rs/ .                

Ministarstvo Kulture i informacija je ustanovilo Pretraživač kulturnog nasleđa, koji obezbeđuje dostupnost informacija o kulturnom nasleđu Republike Srbije koje se čuva u bibliotekama, arhivama, muzejima, galerijama, zavodima za zaštitu spomenika i drugim subjektima u kulturi. Cilj Pretraživača je podsticanje učenja i jačanja svesti i značaja kulturnog nasleđa. Pretraživač je dostupan na srpskom i engleskom jeziku i pristupa mu se preko linka:

https://kultura.rs/ .                        

Dodatni sadržaji uskoro će biti dostupni na pomenutim veb stranicama.

 
 

Verzija za štampu
Dijaspora
Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu
O dijaspori i Srbima u regionu
Klubovi
Dopunska nastava
Projekti za dijasporu