| |     polski | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt
 

Radno vreme
Ponedeljak - petak:08:30 – 16:30 časova

 


Radno vreme Konzularnog odeljenja

(rad sa strankama):

ponedeljak - petak: 10:00 - 14:00 časova

On-line aplikacija za izdavanje viza D-za zapošljavanje:

https://econsulate.gov.rs/

 

 

Praznici

Adresa
Aleja Róż 5
00-556 WARSZAWA

Telefon: + 4822 / 628-51-61, 625-60-41 Lokacija/Mapa
Faks:      + 4822 / 629-71-73 Konzularna nadležnost
E-mail: embassy.warsaw@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.warsaw.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Varšava – delegacija Narodne skupštine Republike Srbije učestovala na sastanku Parlamentarne skupštine OEBS

Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije, predvođena potpredsednicom Sandrom Božić, učestvovala je na Jesenjem sastanku Parlamentarne skupštine OEBS, koje se održava u Varšavi od 23. do 26. novembra 2022. godine.

Glavna tema sastanak parlamentarne konferencije bila je: „Rat u Ukrajini: Uloga OEBS-a i nacionalnih Parlamenata u odgovoru na konflikt i buduću rekonstrukciju“.

Šef delegacije S. Božić i D. Vujičić, zamenik člana, sa saradnicima, tom prilikom posetili su Ambasadu Republike Srbije u Varšavi.


Susret ambasadora R.Srbije u Poljskoj N.Košutića sa spoljnopolitičkim savetnikom predsednika Poljske J.Kumohom

Ambasador R.Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić, sreo se sa spoljnopolitičkim savetnikom predsednika Poljske Jakubom Kumohom. U razgovoru je bilo reči o bilateralnim odnosima Srbije i Poljske ali i istorijskim vezama dva naroda koje pružaju solidnu osnovu da odnosi između dve zemlje dalje napreduju. Posebno se razgovaralo o značaju osnovnih principa međunarodnog prava u današnjem vremenu kao i o potrebi da isti budu konzistentno primenjivani u svim slučajevima.

Zajednički je konstatovano da treba raditi na intenziviranju političkog dijaloga na najvišem nivou između predstavnika dveju zemalja a što će biti konkretizovano u narednom periodu.

Zahvaljujući Poljskoj na kontinuiranoj podršci Srbiji u procesu evropskih integracija, ambasador Košutić je posebno podvukao značaj poljskog prisustva u sastavu KFOR-a i misije EULEX na Kosovu i Metohiji, pogotovo u aktuelnom trenutku, kada predstavnici privremenih institucija samouprave u Prištini ugrožavaju stabilnost u celom regionu jednostranim potezima i svojom nespremnošću da sprovedu ono što je prethodno dogovoreno u dijalogu Beograda i Prištine koji se vodi pod okriljem i uz učešće EU.


Sastanak ambasadora R.Srbije u Poljskoj Nebojše Košutića sa državnim sekretarom u Ministarstvu razvoja i tehnologije R.Poljske Gžegožom Pjehovjakom

U razgovoru Nebojše Košutića, Ambasadora R.Srbije u Poljskoj, sa državnim sekretarom u Ministarstvu razvoja i tehnologije R.Poljske Gžegožom Pjehovjakom bilo je reči o kandidaturi Beograda za domaćina EXPO 2027, te o ekonomskoj saradnji Poljske i Srbije posebno kada je reč o zasedanju Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Poljske, čije treće zasedanje bi trebalo da bude uskoro održano. Sagovornici su sa zadovoljstvom konstatovali da je ekonomska saradnja između dve zemlje na visokom nivou ali da postoje potencijali da ista bude još bolja i prosperitetnija.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova